200

Efter att denna lilla krabat kom till klassen har i princip alla drabbats av akut bebissjuka!
Helt förståeligt, om du frågar mig!


199

Imorgon bär det av mot Stockholm! Även fast jag egentligen inte har någonting att vara nervös över kan jag inte förneka att jag är galet nervös. Varför? Jag vet inte riktigt!

Fyra veckor blir jag borta, det är rätt länge. Mest troligt blir den här praktiken betydligt mycket bättre än den senaste.

198

Någon mer än jag som lagt märke till den slående likheten mellan dessa låtar?


197

Jag har lekt lite med min design, för första gången någonsin.
Tog en liten paus från Tjernobyl och fifflade lite med det, blev väl kanske inte så snyggt, men en liten förändring blev det i alla fall!

196

Jag kan knappt förstå att det är sant! 15 riktiga skoldagar, sen är det över! Då har jag dock fyra veckors praktik som ska göras också, men det räknas inte med tanke på att jag bara ska promenera och kela med massa söta hundar i fyra veckor. Hur underbart är inte det här?

Något annat som är underbart är att våren kommit igång även här uppe i norr nu.
+20 i skuggan, +25 i solen. Helt okej, om du frågar mig!

Något lite mindre underbart är att jag inte får njuta av det vackra vädret då jag har en historieuppgift på sju sidor som ska vara klar på torsdag. Tyvärr så skriver den sig inte av sig själv. Okej, jag tycker att Kärnkraftsolyckan i Tjernobyl är ett spännande ämne, men att sitta inne i det här fina vädret är inte okej!

Nå, nu ska jag återgå till att skriva om strålskador på foster.
Adjö!

195

Alla människor har fördomar, vare sig de vill det eller inte. Vi alla har vuxit upp i ett samhälle fullt av fördomar, det är klart att vi påverkas. Vi har fördomar om allt! Om invandrare, om homosexuella, om funktionshindrade, om folk från andra län, vi har helt enkelt alldeles för mycket fördomar.

Vad är meningen med det, egentligen? Att döma en person utifrån utseende, ursprung eller läggning är fullkomligt vansinnigt! Vi alla vet ju innerst inne att killen som sitter och fikar tillsammans med en annan kille inte alls behöver vara bög, och att Hassan Muhammed kan vara en precis lika bra läkare som Göran Andersson. Varför envisas då dessa fördomar med att etsa sig fast inuti oss?

Har det med föräldrar att göra? Barn och unga med mycket fördomar har mest troligt fått det från sina föräldrar. Deras tankar och åsikter återspeglas ofta i barnen, det gäller inte bara religion och politik, utan även föräldrarnas fördomar återspeglas ofta. Ett tydligt exempel på det är en händelse som min mamma återberättat för mig. En liten ljushyad kille satt i en sandlåda och lekte. Efter ett tag kom en mörkhyad pojke som också ville leka i sandlådan. De båda killarna var runt tre år gamla. När den mörkhyade pojken sätter sig i sandlådan säger den ljusa killen ”Ge dig iväg svartskalle!” I sådana fall är det ganska uppenbart att han antingen tagit efter en förälder eller någon annan äldre i sin omgivning, för sådana ord kommer normalt sett inte ur en treårings mun. Frågan är ju om han själv faktiskt förstod vad han sa. Självklart kan vi dock inte dra alla över en kam, det vore ju också en slags fördom. Dock kan man anta att det ligger något i det.

Kläder är någonting som bär mycket fördomar runt omkring sig. Många väljer att uttrycka sin personlighet genom sina kläder, men att anta att alla med samma stil är på ett specifikt sätt är väldigt trångsynt. Tyvärr så är det så idag, är man rädd för att bli dömd kan man inte gå klädd i vad som helst.

Ta till exempel Stureplanskillen på bilden. Vad tänker ni när ni ser honom? Att han är en stressad, stel stockholmare kanske? Det är på ett ungefär vad som syns i bilden, men utanför den här bilden är han mest troligt inte alls som vi förväntar oss att han ska vara. Hans största fritidsintresse kanske är rugby, och det är ju ingenting man tänker när man ser den här bilden. Att döma folk är verkligen alldeles för enkelt.

Alla från USA är tjocka, i Iran är alla terrorister, britter är extremt artiga, norrmän är hurtiga, finnar är bittra. Listan kan göras lång när det gäller förutfattade meningar gällande människor från andra länder. I den här bilden har vi några exempel på fördomar som finns om olika världsdelar, och hur mycket sanning ligger det i dessa fördomar? Inga alls, skulle jag säga. Alla typer av människor finns i alla länder.

Var står då jag i detta fördomsträsk? Att säga att jag är fördomsfri vore att ljuga. Dock försöker jag undvika mina fördomar. Kommer jag på mig själv med att vara trångsynt trycker jag bort tankarna på en gång, och skäms lite över mig själv.

Tänk er ett samhälle fritt från fördomar. Där inga förutfattade meningar fanns. Vad underbart det vore.


194


Jag är med och tävlar hos Katta Kvack om dessa ögonskuggor!

193

Kan det verkligen stämma att vi bara har 18 riktiga skoldagar kvar? Det är ju underbart!
Fyra veckors praktik och 18 skoldagar, efter det är jag fri!

192

Jag är med och tävlar hos Natty says (klickbar) om den här sommaroutfiten!
Nu är det bara att hålla tummarna för att jag blir vinnaren.


191

Hade lite att göra så jag härmade Erika och mms'ade 118 800 och frågade vem jag är lik. Bilden jag mms'ade in var den här:Svaret jag fick var: "Tjena snygging du är väldigt lik, Kishti Tomita från förra idoljuryn blandat med Milla Jovovic - du är en riktig pingla med andra ord, kramar 118 800"

Haha, jag vet inte riktigt om jag kan hålla med om det. Vad säger ni?

RSS 2.0